آموزش حذف سابقه یوتیوب Youtube و تاریخچه جستجو + تصویری
آموزش حذف سابقه یوتیوب Youtube و تاریخچه جستجو و ویدیو ها به صورت گام به گام و تصویری را در این مطلب از دیجیاتک برای شما همراهان همیشگی این رسانه آنلاین قرار داده ایم . با ما همراه باشید.

یوتیوب به عنوان یکی از پرطرفدارترین پلتفرمهای پخش ویدئو، میلیاردها ساعت محتوا را به صورت روزانه در اختیار کاربران قرار میدهد.
با هر ویدئویی که تماشا میکنیم، یوتیوب سابقه تماشای ما را ثبت میکند و از آن برای پیشنهاد ویدئوهای مشابه استفاده میکند.
این ویژگی، در عین حال که میتواند مفید باشد، نگرانی هایی را در مورد حریم خصوصی و امنیت دادهها ایجاد میکند.
بسیاری از کاربران ترجیح میدهند کنترل بیشتری بر دادههای خود داشته باشند و تمایلی به ذخیره شدن دائمی سابقه تماشای خود ندارند.
دلایل حذف سابقه تماشا میتواند متفاوت باشد؛ از حفظ حریم خصوصی شخصی گرفته تا جلوگیری از نمایش تبلیغات هدفمند یا حتی شروعی تازه برای الگوریتم پیشنهادی یوتیوب.
این مقاله به شما کمک می کند تا با روشهای حذف سابقه تماشا و تاریخچه جستجوی یوتیوب آشنا شوید و کنترل بیشتری بر دادههای شخصی خود داشته باشید.
دلایل حذف تاریخچه یوتیوب
1. حفظ حریم خصوصی:
- پنهان کردن علایق شخصی: گاهی اوقات ممکن است ویدئوهایی را تماشا کنید که نمیخواهید دیگران (افراد خانواده، دوستان، همکاران) از تماشای آنها مطلع شوند. حذف تاریخچه به شما کمک میکند تا این اطلاعات شخصی را خصوصی نگه دارید.
- جلوگیری از ردیابی دادهها: یوتیوب (و گوگل) از سابقه تماشا و جستجوی شما برای جمعآوری اطلاعات در مورد علایق و عاداتتان استفاده میکند. با حذف یا توقف ثبت تاریخچه، میتوانید میزان دادههایی که گوگل از شما جمعآوری میکند را کاهش دهید.
2. بهبود پیشنهادات یوتیوب:
- “پاک کردن” الگوریتم: اگر ویدئوهایی را تماشا کردهاید که دیگر به آنها علاقهای ندارید یا به طور اتفاقی وارد یک “سوراخ خرگوش” از محتواهای نامرتبط شدهاید، تاریخچه شما میتواند الگوریتم یوتیوب را گمراه کند. با حذف تاریخچه، میتوانید الگوریتم را “ریست” کرده و به یوتیوب فرصت دهید تا بر اساس علایق فعلی شما، پیشنهادات بهتری ارائه دهد.
- حذف علایق قدیمی یا موقت: ممکن است برای یک پروژه کاری یا تحصیلی، ویدئوهای خاصی را تماشا کرده باشید که اکنون دیگر به آنها نیازی ندارید. وجود این ویدئوها در تاریخچه میتواند باعث نمایش محتوای نامربوط در آینده شود.
3. مدیریت فضای مشترک:
- دستگاهها یا حسابهای مشترک: اگر از یک حساب یوتیوب یا دستگاه مشترک با دیگران (مانند اعضای خانواده یا همخانهایها) استفاده میکنید، حذف تاریخچه میتواند از نمایش علایق شخصی شما به دیگران جلوگیری کند و حریم خصوصی هر کاربر را حفظ کند.
4. کاهش تبلیغات هدفمند:
- با توجه به اینکه یوتیوب از تاریخچه تماشای شما برای نمایش تبلیغات مرتبط استفاده میکند، حذف تاریخچه میتواند به کاهش تعداد یا نوع تبلیغات هدفمندی که به شما نمایش داده میشود، کمک کند.
5. شروعی تازه:
- گاهی اوقات، کاربران فقط میخواهند یک “شروع تازه” داشته باشند و از صفر شروع به ساختن سابقه تماشای جدید کنند تا یوتیوب بتواند الگوهای جدیدی از علایق آنها را یاد بگیرد.
به طور خلاصه، حذف تاریخچه یوتیوب به شما امکان میدهد کنترل بیشتری بر تجربه تماشای خود داشته باشید، حریم خصوصیتان را حفظ کنید و مطمئن شوید که پیشنهادات یوتیوب با علایق فعلی شما همخوانی دارند.
با ما بخوانید : آموزش ساخت کانال یوتیوب برای کسب و کار و تولید محتوا + تصویری

حذف سابقه یوتیوب و تاریخچه جستجو از داخل اپلیکیشن
راه رسمی پاککردن تاریخچه یوتوب از داخل خود اپلیکیشن انجام میشود. برای این کار ابتدا اپلیکیشن Youtube را اجرا کنید و وارد حساب شوید. سپس:
- روی تصویر پروفایل خود پایین سمت راست ضربه بزنید.
- سپس از بالای صفحه آیکون تنظیمات را انتخاب کنید.

- در مرحله بعد، گزینه Manage all history را انتخاب کنید تا تاریخچه شما نمایش داده شود

در این بخش، فهرستی از ویدیوهایی که مشاهده کردهاید، به شما نمایش داده میشود.

با انتخاب دکمه ضربدر (×) کنار هر ویدیو آن را از لیست خود خارج خواهید کرد.
همچنین میتوانید روند حذف حسابها را براساس زمان انجام دهید؛ دادههایی که برای مثال یک هفته گذشته ثبت شدهاند، حذف کنید.
چگونه سابقه یوتیوب را از مرورگر پاک کنیم؟
اگر به اپلیکیشن یوتوب دسترسی ندارید، سایتی برای پاککردن تاریخچه این سرویس نیز وجود دارد؛
بنابراین از این روش هم در گوشیهای اندرویدی هم کامپیوتر میتوان استفاده کرد.
برای این کار ابتدا باید به وبسایت My Google Activity بروید و با حساب گوگل خود وارد شوید.
سپس میانه صفحه روی گزینه YouTube History کلیک کنید.

پساز آن با اسکرولکردن در پایین صفحه دکمه Manage history را انتخاب کنید.

مانند مرحله قبل، ویدیوهایی که تماشا کردهاید، نمایش داده میشوند که میتوانید آنها را از سابقه یوتیوب حذف کنید.

نحوه غیرفعال کردن ثبت تاریخچه یوتوب
علاوهبر حذف سابقه ثبت شده از فعالیت شما در یوتیوب، میتوانید آن را به طور کلی نیز غیرفعال کنید.
برای این کار از اپلیکیشن موبایل یوتیوب، ابتدا یک بار دیگر روی پروفایل خود ضربه بزنید و وارد تنظیمات شوید.
در تنظیمات همانطورکه توضیح دادیم، به بخش Manage all history بروید.
پس از ورود به بخش هیستوریهای یوتیوب، در بالای صفحه به بخش Controls بروید.

در این بخش همانطورکه در تصویر بالا مشاهده میکنید، با انتخاب دکمه Turn offثبت فعالیت شما متوقف خواهد شد.
همچنین از طریق تیک گزینه های بخش Subsettings میتوانید مشخص کنید فقط جستجو ها یا فقط ویدیو هایی که تماشا میکنید (یا هیچکدام و هر 2) ثبت شوند.
نتیجه گیری
در نهایت، مدیریت و حذف سابقه تماشا و تاریخچه جستجو در یوتیوب گامی مهم در جهت حفظ حریم خصوصی دیجیتال و کنترل بر دادههای شخصی شماست.
با استفاده از روشهایی که توضیح داده شد، میتوانید به راحتی فعالیت های خود را در این پلتفرم پاک کنید و از جمع آوری اطلاعاتی که نمیخواهید به اشتراک بگذارید، جلوگیری کنید.
چه به دنبال شروعی تازه برای پیشنهادات یوتیوب باشید، چه صرفاً بخواهید ردپای دیجیتال خود را کاهش دهید، ابزار های موجود در یوتیوب و تنظیمات حساب گوگل به شما امکان میدهند تا کنترل کاملی بر تاریخچه فعالیت هایتان داشته باشید.
به یاد داشته باشید که مدیریت منظم سابقه فعالیت های آنلاین، بخشی جدایی ناپذیر از حفظ امنیت و حریم خصوصی در دنیای دیجیتال امروز است.
گردآوری: دیجیاتک









