آموزشاینترنت و شبکهشبکه های اجتماعی

سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست + کاربرد آن

سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست ؟ در ادامه مطلب با تعریف کاملی از فضای ابری تلگرام و کاربرد هایی که دارد همراه رسانه آنلاین دیجیاتک باشید.

سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست
سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست

فضای ابری چیست؟ در انقلاب کنونی اطلاعات، فضای ذخیره سازی ابری (Cloud Storage) یکی از نیازهای ضروری هر فرد یا کسب‌وکار است.

برای ذخیره داده‌های شخصی یا کاری به محلی امن نیاز است تا در زمان و مکان دلخواه بتوان به آن دسترسی پیدا کرد.

به‌لطف کلود استوریج این امکان فراهم شده است تا بتوانید داده‌هایتان را به‌سرعت ذخیره و با اتصال به اینترنت ازطریق پی‌سی، لپ‌تاپ یا تلفن‌همراه به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

سرویس فضای ابری چیست؟

فضای دخیره سازی ابری یا cloud storage، مدلی از ذخیره سازی داده‌ها است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به سخت‌افزار و حافظه های فیزیکی، داده‌های دیجیتالی خود را از طریق رایانش ابری، بر محیط مبتنی بر اینترنت ذخیره و پردازش کنند.

با استفاده از فضای ابری، کاربران می‌توانند از هر جای دنیا به منابع مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند و از هر گونه محدودیت جغرافیایی جلوگیری کنند.

فضای ذخیره سازی ابری بستری آنلاین و نامحدود برای ذخیره انواع مختلف داده‌های سبک‌و‌سنگین است.

کلود استوریج را از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی وب می‌توان خرید. این شرکت‌ها مدیریت ظرفیت ذخیره‌سازی داده‌ها را بر‌عهده دارند و آن را ازطریق اینترنت دراختیار کاربران قرار می‌دهند.

درحقیقت، شرکت‌های ارائه‌دهنده کلود استوریج امنیت و سهولت استفاده از داده‌هایتان را تضمین می‌کنند و آن‌ها را در هر مکان و زمانی در‌دسترستان قرار می‌دهند.

برنامه‌ها ازطریق پروتکل‌های ذخیره‌سازی سنتی یا API به فضای ذخیره سازی ابری دسترسی دارند.

سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست
سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست

فضای ابری چگونه کار می کند؟

بعد از اینکه به‌طورکلی متوجه شدیم که فضای ابری چیست‌، نوبت به چگونگی کارکرد این فضا می‌رسد.

آشنایی با نحوه عملکرد فضای ذخیره ابری کاملاً به نوع آن بستگی دارد. در ابتدایی‌ترین سطح از فضای ابری، فقط از یک سرور متصل به اینترنت استفاده می‌شود.

در این‌ صورت، کاربر با استفاده از اینترنت ابتدا به سرور تدارک‌دیده‌شده برای این منظور متصل می‌شود و سپس فایل‌های موردنیاز خود را روی این سرور بارگذاری می‌کند.

در‌ادامه، خودِ کاربر یادشده یا هر کاربر دیگری که مجوزهای لازم برای دسترسی به این محتواها را داشته باشد، با وصل‌شدن به سرور می‌تواند از آن‌ها استفاده کند.

واضح است که این ساده‌ترین نحوه کارکرد فضای ابری است؛

یعنی آنچه در مفهوم صنعتی از فضای ذخیره ابری انتظار داریم، محیطی است که از صدها سرور تشکیل شده است.

باید به این نکته توجه کرد که کامپیوترها نیز مانند هر سیستم دیگری به تعمیر و نگه‌داری نیاز دارند و قرار‌دادن محتواهای یکسان روی چندین سرور، به شما و مشتریانتان امکان می‌دهد که حتی در‌صورت غیرفعال‌شدن یک سرور، سرورهای دیگر و در‌نتیجه محتواهایی که روی آن‌ها قرار داده‌اید، همچنان در‌دسترس باشند.

به این قابلیت افزونگی گفته می‌شود که از قابلیت‌های مهم فضای ذخیره سازی ابری است.

Logical Storage چیست؟

وقتی می‌خواهیم اطلاعاتی درباره مفهوم Logical Storage یا حافظه منطقی به‌دست آوریم، باید آن را در‌مقابل مفهوم دیگری به نام حافظه فیزیکی (Physical Storage) بررسی کنیم.

حافظه فیزیکی همان حافظه سخت کامپیوترهاست.

به‌عبارت‌دیگر، در این نوع حافظه اطلاعات روی دیسک‌های فیزیکی ذخیره می‌شود؛

بنابراین، فضای ذخیره سازی فیزیکی در‌برگیرنده تمامی اطلاعاتی است که روی پایگاه داده خود دارید.

درمقابل، حافظه منطقی به‌گونه دیگری رفتار می‌کند.

ساختار ذخیره‌سازی منطقی که از‌جمله انواع آن می‌توان به جدول‌ها، Segmentها، Blockها و… اشاره کرد، روی همان دیسک قرار می‌گیرند

اما بخشی از دیتابیس نیستند. در‌واقع، Logical Storage به کاربران کمک می‌کند تا داده‌های خاص و مدنظرشان را بیابند که این موضوع هم می‌تواند در کارایی فرایند بازیابی اطلاعات کمک‌کننده باشد و هم سیستم ذخیره‌سازی مدولار داده‌ها را کارآمدتر کند.

اجازه دهید تا سیستم Logical Storage را با ذکر مثالی بیشتر توضیح دهیم. کتابی را در نظر بگیرید.

محتواهایی که روی کاغذ کتاب چاپ می‌شود، می‌توان مشابه سیستم ذخیره‌سازی فیزیکی در نظر گرفت.

بااین‌حال، اطلاعات اضافی مربوط به کتاب که در قالب فصل، شماره صفحه، پاورقی کتاب و‌… به خوانندگان امکان می‌دهد تا بتوانند به‌نوعی نحوه دسترسی خود را به محتویات کتاب مدیریت کنند، می‌توان در گروه حافظه منطقی قرار داد.

به‌بیان بهتر، در این مثال Logical Storage اطلاعات متنی است که اگر‌چه روی صفحات کتاب ظاهر می‌شوند، بخشی از داستان کتاب نیستند؛

بلکه می‌توان از آن‌ها برای کسب اطلاعات بیشتر یا به‌عنوان سیستم‌هایی برای راهنمایی درباره این موضوع کمک بگیرید که محتوای مدنظرتان در کجا قرار گرفته است.

سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست
سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست

چرا خرید فضای ابری مهم است؟

حتماً تا‌به‌حال با مشکل محدودیت فضا روی سرور داخلی شرکت یا حتی کامپیوتر شخصی‌تان مواجه شده‌اید.

با استفاده از فضای ذخیره سازی ابری، این مشکل برای همیشه حل خواهد شد.

فضای ذخیره سازی ابری کاملاً مقرون‌به‌صرفه است و توانایی مقیاس‌پذیری چشمگیری نیز دارد.

این یعنی اگر حین استفاده از این فضا به این نتیجه برسید که به فضای بیشتر یا حتی کمتری نیاز دارید، ارتقا یا کاهش سرویس خریده‌شده به‌راحتی امکان‌پذیر است و همین امر می‌تواند بر کاهش هزینه‌های سازمان شما کاملاً مؤثر باشد.

علاوه‌براین، استفاده از فضای ذخیره سازی ابری باعث می‌شود تا بتوانید منابع موردنیاز کارمندانتان را به‌صورت آنلاین دراختیارشان بگذارید.

این موضوع سبب می‌شود تا هم رضایتمندی سازمانی در بین کارمندان مجموعه بیشتر شود و هم کارایی آنان افزایش یابد.

به‌طور‌کلی، تفاوتی ندارد که مجموعه‌ای بزرگ با تعداد زیادی کارمند داشته باشید یا کسب‌و‌کاری کوچک را مدیریت کنید؛

چراکه فضای ابری می‌تواند در زمینه‌های متعددی به شما کمک کند و این همان دلیلی است که سبب می‌شود تا تمامی کسب‌وکارها به کلود استوریج نیاز داشته باشند.

۱. استفاده بهینه از منابع مالی

همان‌طور‌که پیش‌تر گفتیم، یکی از دلایل مهمی که کسب‌وکارها را به استفاده از فضای ذخیره سازی ابری ترغیب می‌کند، کاهش هزینه‌ها درمقایسه‌با راهکارهای قدیمی است.

همه می‌دانیم که عصر حاضر عصر میدان‌داری تکنولوژی است.

دفاتر بایگانی بزرگی که پوشه‌ها و پرونده‌های پرشماری در آن‌ها نگه‌د‌اری می‌شدند، حالا دیگر به‌صورت فایل‌های کامپیوتری و روی فضای ذخیره سازی ابری نگه‌داری می‌شوند.

این کار در دو مرحله می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های کسب‌وکار شما شود:

  1. استفاده از فضای ذخیره سازی ابری سبب می‌شود که به درنظرگرفتن مکان‌های فیزیکی برای اتاق‌های بایگانی یا سرورهای داخلی شرکت نیازی نداشته باشید.
  2. در مواقع لازم، منابع در‌نظر‌گرفته‌شده برای فضای ذخیره سازی ابری‌ را می‌توانید کاهش یا افزایش دهید؛ در‌صورتی‌که سرورهای فیزیکی‌ای که در محل شرکت مستقر می‌شوند، این قابلیت را ندارند.

۲. افزایش سرعت در انتقال اطلاعات

یکی دیگر از عوامل مهم در استفاده از فضای ذخیره سازی ابری، استفاده بهینه از زمان است.

با Cloud Storage منابع فقط با یک کلیک دردسترس خواهند بود؛

بنابراین، حتی در‌صورتی‌که حجم منابع سازمانتان بسیار زیاد باشد، زمان انتقال اطلاعات موردنیاز از چند روز به چند دقیقه کاهش خواهد یافت.

علاوه‌بر‌این، ابزارهای تحلیلی متعددی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره منابع استفاده‌شده کسب‌وکارتان به‌دست آورید؛

آن‌هم در زمانی‌که تحلیل داده می‌تواند موجب افزایش عملکرد سازمان شود.

۳. استقرار بسیار سریع فضای ذخیره سازی ابری

فرض کنید قرار است برای سازمانتان سرور فیزیکی تهیه و آن را در محل شرکت مستقر کنید.

به‌نظرتان برای تحقیق درباره بهترین نوع و منابع سخت‌افزاری سرور و تهیه و استقرار آن در محل شرکت به چقدر زمان نیاز دارید؟‌

مطمئناً این روند کمتر از یک ماه زمان‌بر نخواهد بود.

بااین‌حال، اگر از فضای ذخیره سازی ابری استفاده کنید، تنها در چند دقیقه می‌توانید به سرویس موردنیاز خود دسترسی پیدا و از آن استفاده کنید.

همچنین، اگر سرور فیزیکی شرکت شما به هر دلیل دچار مشکل شود، رفع آن ممکن است چند روز یا حتی بیشتر طول بکشد؛

اما با خرید سرویس‌های کلود استوریج از شرکت‌ها معتبری مانند پارس پک، تیم پشتیبانی همواره درکنار شماست تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، مشکل ایجاد‌شده را رفع کنید.

۴. مدیریت سریع‌تر و کارآمدتر داده‌ها

ابزارهای موجود روی سرویس‌های فضای ذخیره سازی ابری در مدیریت کارآمدتر داده‌ها به شما کمک می‌کنند.

به‌عنوان نمونه، فرض کنید که قصد دارید داده‌های خود را به‌طورخودکار طبقه‌بندی کنید یا آن‌ها را صرفاً برای عده‌ای از کارمندانتان به‌اشتراک بگذارید.

این کارها در سرورهای فیزیکی مستقر در محل سازمان نیز انجام‌شدنی است؛

اما ابزارهای فضای ذخیره سازی ابری باعث می‌شود که آسان‌تر و سریع‌تر انجام شوند.

۵. قابلیت مقیاس‌پذیری نامحدود

استفاده از فضای ذخیره سازی ابری به شما امکان می‌دهد تا سرویسی متناسب با نیازتان انتخاب کنید و هر زمان که به منابع بیشتری نیاز داشتید، سرویس خود را ارتقا دهید.

باوجوداین، در‌صورتی‌که بخواهید از سرورهای فیزیکی استفاده کنید، قطعاً باید منابع سخت‌افزاری انتخابی‌تان را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که در‌صورت توسعه شرکت نیز پاسخ‌گوی نیازهایتان باشد.

واضح است که در این‌ صورت باید هزینه بسیار بیشتری بابت این سرور بپردازید.

۶. امنیت داده‌ها

اگر از شرکت‌های معتبر ارائه‌دهنده فضای ابری مانند پارس پک استفاده کنید، داده‌هایتان در دیتاسنترهای مجهز و در ایمنی کامل نگه‌داری می‌شوند.

همین امر به تداوم کسب‌وکارتان کمک می‌کند. شما می‌توانید به‌راحتی و تنها با چند کلیک، از داده‌های حساس خود نسخه پشتیبان بگیرید تا در‌صورت وقوع مشکلات پیش‌بینی‌نشده‌ برای آن‌ها، به‌راحتی بتوانید اطلاعاتتان را مجدداً بازیابی کنید.

۷. امکان دسترسی به داده‌ها بدون محدودیت جغرافیایی

فرض کنید تیم فروش شما برای فروش بیشتر و ارتباط با سازمان‌های دیگر در تهران مستقر شده است؛

اما دفتر مرکزی‌تان در تبریز قرار دارد. اگر بخواهید اطلاعاتی را با تیم فروش خود در تهران به‌اشتراک بگذارید، هیچ راهی جز استفاده از فضای ابری نخواهید داشت.

در‌واقع، وقتی داده‌هایتان را روی فضای ابری ذخیره می‌کنید، دیگر محدودیت جغرافیایی برای دسترسی به این اطلاعات وجود نخواهد داشت.

فضای ابر‌ی تلگرام کجاست؟

فضای ابری تلگرام، از طریق روش‌های مختلفی در این اپلیکیشن قابل دسترس است که نه‌تنها استفاده از آن را آسان‌تر کرده است؛

بلکه می‌تواند ذخیره سریع پیام‌ها و موارد دلخواه را برای کاربران فراهم سازد. جهت استفاده از ابزار مذکور می‌توانید از روش زیر بهره بگیرید.

  • ابتدا وارد اپلیکیشن تلگرام، نسخه دسکتاپ یا تحت وب آن شوید.
  • روی آیکون همبرگری در گوشه بالایی صفحه بزنید.
  • از پنل باز شده، گزینه Saved Messages را انتخاب کنید.
سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست
سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست
نحوه دسترسی به فضای ابری تلگرام در کامپیوتر و موبایل یکسان است

پس از طی کردن مسیر بالا، می‌توانید به فضای ابری تلگرام دسترسی داشته‌باشید و اقدام به ذخیره‌سازی پیام‌ها، نوشتن یادداشت یا بارگذاری فایل در آن نمایید.

این قسمت در آینده هم از همان مسیر قابل دسترس است و تمامی موارد قرار گرفته در آن، ذخیره می‌شوند و پس از بستن برنامه، حذف نخواهند شد.

چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم؟

احتمالاً مشاهده کرده باشید که اغلب کاربران برای دسترسی به قسمت Saved Messages در تلگرام، مسیر بالا را دنبال نمی‌کنند؛

بلکه راه دسترسی سریع‌تری به آن دارند.

برای فعال نمودن دسترسی سریع به فضای ابری تلگرام، می‌توانید یکی از راهکارهای گفته شده در پایین را دنبال کنید.

  1. طبق مراحل بخش قبلی، وارد قسمت Saved Messages شوید و یک پیام در آن بنویسید یا یک عکس در آن بارگذاری نمایید.

    چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم
    چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم
  2. وارد یکی از گفتگوهای خود شوید و پس از انتخاب کردن یکی از پیام‌ها، گزینه Forward را بزنید.
    چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم
    چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم

    اکنون پیام انتخاب شده را به Saved Messages ارسال کنید.

    چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم
    چگونه فضای ابری تلگرام را فعال کنیم

هر دو راهکار بالا، باعث می‌شود تا بخش Saved Messages در اپلیکیشن تلگرام یا نسخه دسکتاپ و تحت وب آن فعال شود.

از این پس می‌توانید گزینه مربوط به آن را، در میان چت‌ها مشاهده کنید و به‌آسانی پیام‌ها و فایل‌های ذخیره شده را در اختیار داشته‌باشید.

اگر می‌خواهید این قسمت در بالای سایر چت‌ها نمایش داده شود، تنها کافی است تا در لیست چت‌ها، انگشت خود را روی نام آن نگهدارید و سپس گزینه Pin را انتخاب نمایید.

حجم فضای ابر‌ی تلگرام چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بخش Saved Messages در تلگرام که موجب شده کاربران از آن استفاده بسیار زیادی کنند، حجم نامحدود آن است.

در واقع شما هرچقدر پیام، عکس، ویدئو، فایل صوتی و سایر فایل‌ها را بخواهید، می‌توانید در این قسمت بارگذاری نمایید.

البته هر فایل با محدودیت حجم مواجه است؛

اما مقدار آن نسبتاً زیاد در نظر گرفته شده است و احتمالاً در استفاده روزمره برای بارگذاری فایل‌های خود روی فضای ابری تلگرام با مشکلی مواجه نخواهید شد.

باید اشاره کنیم که تنها خودتان به فضای ابری اختصاص داده شده به شما در تلگرام دسترسی دارید و سایر کاربران نمی‌توانند محتوای آن را مشاهده کنند.

خوشبختانه گزینه Saved Messages به‌صورت کراس‌پلتفرم همگام‌سازی می‌شود؛

یعنی اگر پیام یا فایلی در آن ارسال کنید، می‌توانید روی سایر دستگاه‌های متصل به اکانت خود هم آنها را در اختیار داشته‌باشید.

بسیاری افراد از همین قابلیت به‌عنوان روشی برای جابه‌جایی فایل‌های نسبتاً سبک میان گوشی و کامپیوتر خود استفاده می‌کنند.

همچنین تمامی فایل‌ها و پیام‌های قرار گرفته درون فضای ابری تلگرام، به‌شکل نامحدود ذخیره می‌مانند و تاریخ انقضا ندارند.

حذف شدن موارد ذخیره شده تنها هنگام پاک کردن آنها به‌شکل دستی یا حذف کامل حساب کاربری انجام می‌گیرد.

سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست
سرویس فضای ابری تلگرام (ذخیرسازی) چیست

مدیریت و مرتب‌کردن پیام‌ها در Saved Messages

همان‌طور که در بالا اشاره شد، بسیاری از کاربران اقدام به بارگذاری فایل‌های متنوع در فضای ابری تلگرام می‌کنند و این قسمت را به‌عنوان محل ذخیره‌سازی تحت وب با حجم نامحدود می‌دانند.

طبیعی است که به‌مرور زمان، حجم پیام‌های ذخیره شده زیاد شود و امکان دسترسی به یک پیام خاص را سخت نماید.

خوشبختانه پیام‌رسان تلگرام اقدام به ارائه امکانات مختلفی می‌کند که می‌توان از آنها برای مرتب‌کردن و دسته‌بندی پیام‌ها استفاده نمود.

اولین و ساده‌ترین راه برای دسترسی سریع به یک پیام خاص، پین کردن آن در همان قسمت Saved Messages است.

برای این کار، تنها لازم است تا انگشت خود را روی پیام مورد نظر نگه‌دارید تا به‌حالت انتخاب شده تبدیل شود و سپس گزینه Pin را انتخاب نماید.

با استفاده از هشتگ‌ها در داخل متن پیام‌ها هم می‌توانید آنها را دسته‌بندی کنید و تنها با وارد کردن نام یک هشتگ، به‌تمامی پیام‌های حاوی آن، دسترسی داشته‌باشید.

جدیدترین راهکاری که تلگرام جهت مرتب‌کردن پیام‌ها در Saved Messages برای کاربران ارائه کرده است؛

قابلیت تگ‌ها (Tags) نام دارد. برای این کار، می‌توانید یک پیام را انتخاب کنید و با زدن یک ایموجی، به آن ری‌اکشن نشان دهید.

هر ایموجی بیانگر یک دسته خاص است و دارندگان تلگرام پرمیوم حتی می‌توانند نام دلخواه خود را هم برای آنها انتخاب نمایند.

همچنین امکان اختصاص چندین تگ به یک پست وجود دارد.

آیا فضای ابری تلگرام قابل اطمینان است؟

بدون شک قسمت Saved Messages در تلگرام، می‌تواند اهمیت بسیار بالایی برای کاربران ایرانی داشته‌باشد؛

زیرا محلی برای ذخیره‌سازی آنلاین فایل‌ها بدون محدودیت حجمی است که هیچ هزینه‌ای در پی ندارد و می‌توان به‌شکل دائمی و کاملاً رایگان از آن بهره گرفت.

البته حجم هر فایل نباید بیشتر از ۲ گیگابایت باشد؛ اما با بهره‌مندی از سرویس پولی تلگرام می‌توانید محدودیت هر فایل در کلود تلگرام را به ۴ گیگابایت افزایش دهید.

فضای ابری اختصاص داده شده به شما در تلگرام، به‌شکل پیش‌فرض قابل دسترس برای دیگر کاربران نیست؛

اما اگر در صورت علاقه می‌توانید فایل‌های بارگذاری شده در آن را برای دیگر کاربران هم ارسال کنید.

همین قضیه، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های فضای ابری تلگرام است؛

زیرا این پلتفرم از نرخ نفوذ بالایی میان کاربران ایرانی برخوردار است و اشتراک‌گذاری فایل‌ها با دیگر افراد از طریق آن، بسیار آسان و سریع خواهد بود.

گردآوری: دیجیاتک

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا